Blog Dakwah Remaja

Bekas Vokalis Nasyid Saujana Macam Nyah?

Posted on: 02/02/2009

Sangat kebetulan! Khairul Idzwan Baharin yang menyertai ujibakat One In A Million (OIAM) baru-baru ini dikatakan memiliki personaliti yang sama dengan penyanyi utama kumpulan nasyid Saujana yang pernah popular dengan lagu ‘Keluarga Bahagia’ . Dan, sangat kebetulan apabila nama peserta OIAM ini amat serupa dengan ahli utama nasyid Saujana, iaitu Khairul Idzwan Baharin (Idzu). (Nasyid Saujana – wikipedia)

Setelah beberapa tahun tidak kelihatan kelibat Idzu dalam dunia hiburan kerana melanjutkan pelajaran sebagai doktor, agak mengejutkan juga jikalau personalitinya yang dahulu sebagai seorang lelaki telah berubah menjadi lembut. Adakah kerana kejutan budaya, atau pun kurang kasih sayang dari orang terdekat?

Idzu, sila berikan penjelasan. Aku sebagai peminat nasyid Saujana sangat terkilan jikalau perkara ini benar-benar berlaku pada mu. Kalian tidak percaya? Cuba tonton minit ke 6.00 video youtube selepas ini, dia sangat lembut okay!

Sumber: hafreze

About these ads

16 Respons to "Bekas Vokalis Nasyid Saujana Macam Nyah?"

wah,, biar btol weh,
tidaaaaaaakkkkkk
aku xmau percaya!!
walaupn aku xsuke saujana sgt,,
tp,,
xyah la jd mak nyah woii -tu pn kalau btol a-
disgusting gilak oiiii
astaghfirullah..

a’ahlaa….mcm xcaya jer dia blh jd cmni..
dlu aku minat gak ngn saujana nie..tp
depa stop sat sbb further study..
tappi…isskhhhhh..
tolonglahhhhhhh idzu…
arap2 planduk dua serupa je laaa…

btol ke die 2 ak cam xcye lh…baek die jdi cam dlu normal je ok pn ok,…mintk2 bkn dielh

salam 1 malaysia
saya doakan abang idzu akan kembali ke pangkal jalan dan jalan yang diredhai ALLAH.
NIDA HARAP ABG IDZU SEDAR AKAN PERBUATANNYA.
KPADA SEMUA PMINAT NASYID,KITA DOAKAN BERSAMA SUPAYA ABG IDZU MNDAPAT HIDAYAH DARIPADA ALLAH.

salam

mudah mudahan…amin

xpe..still like him..
anyway..aku suke kumpulan saujana sbb lagu2 mereka and sbb khairul ni jugak..ngee

salam…lorhh sdey nyer ak weyy….dlu ak mnat kt c abg idzu nie..nape ley jd gnie???
emm harap termakbul la doa2 kte smue ntok die kmbali ke pangkal jalan…sm0ge Allah mrahmati die…Amin~~~~

macm tue ke?
ape la nak jadik ngan org skg nie..y tpgaruh kbnyakan org2 pandai2….

aku selaku peminat irama nasyid melahirkan kekecewaan atas perkara ini.
tak sangka penyanyi yang aku sanjung dulu telah berubah.

saya idzwan saujana,saya tahu saya bersalah saya memang bodoh,para peminat semua saya minta maaf atas perlakuan saya,mungkin di bulan puasa ni,saya hendak menjadi sediakala, mungkin saya akan kembali kekumpulan saujana.

jangan percaya orang di atas ni mungkin orang lain,berlagak nak menyamar.pukimak lu babi setan.

betul ke?ni just orang yang nak jatuhkan abg idzu..takkanlah orang yang berpegang teguh pada agama boleh terjebak dalam perkara begini.

hati manusia kn berubah2… sape sangka…

sdeh btol..kesian kt die

Astaghfirullahalazim,,,tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk..:(

Simply want to say your article is as astounding.
The clearness to your publish is just cool and that i could suppose you’re an expert on this subject.

Fine with your permission let me to grasp your feed to keep updated with impending post.
Thank you one million and please keep up the rewarding work.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Artikel Disediakan Oleh

ILuvIslam

Blog Stats

  • 214,000 views

Kategori

Asal Pengunjung

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 63 other followers

%d bloggers like this: