Blog Dakwah Remaja

rintihanku sendiri

Posted on: 31/12/2008

hurm…mlm nie tetibe aq rse sdey. aq wat lgu utk anis, kwn aku – nabilla kawan sejati then aq play guitar tone lgu 2 kat blik akk aq. bajet nk wat music video tpi de blik cpt lak. msok2 je de ckp memekak..mule2 aq terase tetibe mlm nie aq pk blik aq sdey pulak. kenapa la family sndiri xsupport aq??=( nme je ahli keluarga tapi npe support aq. mmg aq men hancor tpi at least npe cube naikkn smgt aq agr aq blaja dgn lbih baik? aq dambakan kasih sayang & dorongan keluarga tpi….semuanya musnah. they r only ruined my talent. sebolehnya, aq nk dorg support aq agr aq lbih bsmgt tok wat y tbaik.


aq ske men gitar, even aq xmahir men gitar aq enjoy bile aq mainknnya. ia mcm satu nikmat bg aq apabila aq petik gitar 2. +han g aq syg gitar aq even hanyalah gitar kapok. gitar 2 la wat aq gembira. tu satu2nya gitar yg aq pnh beli wat mse nie & aq xrancang nk beli gitar lain. gitar 2 pn gitar yg aw beli pki duit aq sndiri. aq ske wat lgu sndiri. tpi mlg nya aq xreti cri kod lagu utk aq mainkn lagu tu. aq ade wat lagu nsyid sndiri. bile kat skewl aq pertandingan nasyid, lagu aq akn melonjak naik tempat ke-3 & 2. aq gembira sgt hasil kerja aq mndpt hasil yg aq ignkn. alhamdulillah. namun klu boleh aq nk luaskn talent aq tok itu dgn lbih luas lg. ble aq gtau family aq ttg itu, aq nyanyikn utk dorg. dorg xckp tahniah tpi gelakkn aq. persendakan aq, merendahkan diri aq dlm mencipta lagu. bukn ini yg aq hrpkn dripd keluarga. septt ye merekalah yg buat aq lbh bsmgt menerusknnya, membantu aq dgn menaikkn smgt aq agr lbh maju agr lbih baik tpi mlg ye bkn itu yg aq dpt.

aq dambakan seorg kawan yg ambil bert pasl aq mcm anis nabilla. dialah satu2 ye manusia yg buat aq gembira utk blik ke asrama & sekolah pd msa yg lalu. dialah yg membuat aq gembira blik ke skolah &asrama. dialah yg mbuat aq mbuak2 agr cpt smpi ke asrama sbb dialah satu2 ye manusia kat duniA nie yg mengambil berat yang sgt byk kpd aq. rupa paras die buat hati aq sejok & riang. tutur kata dia wat aq rse seng & dihargai. dia jugalah satu2 kwn yg wat aq rse sgt dihargai. malangnya sayang yg wujud utk kwan itu tidak dibalas dgn sebaiknya spt mane dambanya hati ini terhadapnya. semua itu bgku hanyalah satu mimpi indah yg dtg utk sementara yg hanya menckupkn syarat bg aq agr merasai ape yg dimahukn drpd seorg kawan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Artikel Disediakan Oleh

ILuvIslam

Blog Stats

  • 232,067 views

Kategori

Top Clicks

  • Tiada

Asal Pengunjung

%d bloggers like this: