Blog Dakwah Remaja

Jangan Lakukan Seks Bebas.

Posted on: 22/04/2009

Jangan Lakukan Seks Bebas.
(Satu artikel untuk renungan bersama….)

Sebuah dokumen bertajuk National Security Study Memorandum 2000: Implication of World Wide Population Growth for US Security and Oversea Interest mendedahkan bahawa bekas Setiausaha Negara Amerika, Henry Kisinger berpendapat bahawa pertumbuhan penduduk Dunia Ke-3 merupakan ancaman kepada keselamatan serta kepentingan Amerika Syarikat. Antara negara yang membimbangkan Amerika ialah negara-negara Islam seperti Bangladesh, Pakistan, Indonesia dan Turki.

Amerika sebenarnya mempunyai kepentingan strategik di negara-negara tersebut yang merupakan negara-negara Islam terbesar dengan jumlah penduduk melebihi satu bilion. Apa yang Amerika khuatir ialah apabila negara-negara tersebut menjadi kuasa Dunia Ke-3 yang amat berpengaruh atau kemungkinan mereka menjadi kuasa Islam yang bakal mengancam kekuasaan Uncle Sam.

Maka Amerika Syarikat atas nasihat Yahudi, menyusun beberapa strategi seperti kempen perancangan keluarga dengan pengalakkan memakai kondom (sebenarnya mewajarkan seks diluar nikah), homoseks, video lucah, seks selamat atau safe sex dan sebagainya supaya ia menjadi satu budaya baru yang akan meruntuhkan perlahan-lahan nilai hidup masyarakat Islam.

Kempen ini dilakukan secara halus ke atas umat dan negara Islam atas dasar panduan seks dan seks selamat. Sedangkan dalam Islam, hubungan seks selamat yang halal (suami-isteri) tidak memerlukan pemakaian kondom dan apakah yang dimaksudkan pemakaian kondom itu satu hubungan seks selamat. Sudah tentulah ia merujuk hubungan luar nikah dengan pelacur, seks sepasang kekasih yang belum bernikah dengan sah, sumbang muhram, seks bebas dan pesta seks dimana mereka yang menghadirinya boleh bertukar-tukar pasangan dalam melakukan hubungan seks.

Zahirnya pemakaian kondom adalah satu kempen bagi mengelakkan penyakit berjangkit akibat seks rambang, tapi sebenarnya ia mengalakkan hubungan seks bebas. Walaupun memang benar seks bebas mungkin dilakukan oleh golongan bukan Islam, tapi apa yang berlaku di Malaysia misalnya dengan pelbagai kes anak diluar nikah dan sumbang muhram dilakukan oleh umat Islam. Ini menunjukkan bahawa kempen halus musuh Islam hampir-hampir mencapai kejayaan walaupun bukan 100%. impak ini ibarat perluru Yahudi yang membunuh umat Islam.

Kini…. jelaslah bahawa seks adalah senjata terbaru musuh Islam dan merupakan ‘perluru nuklear awal’ yang akan terlebih dahulu melemahkan kita. Apabila kita lemah, mereka dengan mudah akan mengambil-alih dan menakluki kita apabila perluru yang sebenar sampai.

Semoga Allah menjauhkan kita dari tipu-daya para musuh Islam. Sesungguhnya, carilah jalan yang halal untuk melakukan hubungan seks. Perliharalah agama Islam yang kita anuti dan sanjungi.

Kredit:  Mesra.Net

1 Response to "Jangan Lakukan Seks Bebas."

ana setuju

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Artikel Disediakan Oleh

ILuvIslam

Blog Stats

  • 239,070 views

Kategori

Top Clicks

  • Tiada

Asal Pengunjung

%d bloggers like this: