Blog Dakwah Remaja

Archive for the ‘Pengumuman’ Category

السلام عليكم
Sementara saya mencari artikel-artikel yang boleh diupdate di sini, jemputlah lawat blog ini kerana saya mendapati ia sangat berguna dan bermanfaat untuk renungan kita semua yang sesuai untuk sesiapa sahaja.
Semoga bermanfaat.

2012 makin menghampiri. Masih ramai antara kita yang buat sikap tidak ambil tahu akan perkara ini. Oh! Tidak membawakan fakta dan kajian 2012 melalui pandangan agama Islam.

Cuba kira… 1 Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat, jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasal huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit, bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 sahaja (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas dekat bumi ni).

Baca baki entri ini »

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Terlebih dahulu,

Saya fikir mungkin jika saya membuat post sebegini saya akan kehilangan 200/hari  pelawat unik saya yang datang daripada pelbagai latar belakang dan asal.  Namun saya tidak mahu ada antara anda yang mempunyai harapan ‘kosong’ yang tidak akan tercapai kerana mengharapkan artikel copy-paste terbaru daripada saya.

Baca baki entri ini »

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Paparan komen yang kosong membuatkan saya rasa blog ini tidak disukai ramai dan mungkin tidak dipaparkan oleh sesiapa pun. Lagipun saya hanya reti ‘copy and paste’, bukan apa, niat saya adalah untuk mencari artikel yang bermanfaat terutamanya untuk para remaja. Mungkin ada antara mereka yang malas dan tak nak tengok blog-blog dan laman web dakwah. Oleh sebab itu, saya ingin mencari artikel yang sepatutnya dibaca oleh para remaja sekarang.

Disebabkan kebanyakkan entri saya tiada komen, jadi saya berniat untuk menutup terus blog ini kerana saya semakin sibuk dan mungkin tiada masa untuk kemas kini lagi.

Jika ada yang membantah atau tidak setuju dengan niat saya untuk mentup blog ini, sila beri komen dan sebab mengapa saya tidak patut berbuat demikian.

Jika tiada komen sehingga akhir bulan ini, saya akan menutup blog ini atau mungkin tidak akan kemaskinikan lagi blog ini.

Terima kasih,

Admin.

Website islamik yg di buat oleh yahudi, HANTAR KAT MEMBER-MEMBER Mohon agar pesanan ini dapat disebarkan kepada seluruh Saudaramu se-iman !!! Jika tidak…maka seluruh Muslim di dunia akan mendapat informasi yang salah dan keliru tentang Islam, untuk itu dimohon agar dapat menyebarkan pesanan ini segera setelah membacanya. Waspadalah terhadap website di bawah ini:

1. http://www.answering-islam.org……………

2. http://www.aboutislam.com…/……………

3. http://www.thequran.com…/……………

4. http://www.allahassurance.com………………

Laman-laman tersebut telah sengaja dibuat oleh kaum Yahudi yang senantiasa aktif menyebarkan pemahaman yang salah tentang Al-Qur’an, Hadits dan Islam….

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

ini adalah surat wasiat dari penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia). pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW. selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.

(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.

(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI

(a) berselawat – untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.

(b) bertaubatlah – dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.

(c) Bersembahyanglah

(d) berzakat – jangan ditinggalkan.

(e) Menunaikan Fardhu haji – bila berkemampuan.

(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1. seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2. seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia

3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, makaselang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.

4.tan sri ghazali jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telah menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannya kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5.Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam tong sampah. seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6.di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

7.Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor.
Akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. Semingu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang.
Banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat ini tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. dimana mereka mendapat malapetaka. setelah kejadian yang menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya.InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup.

INSYAALLAH.

PERHATIAN

setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLah.

kata sheikh ahmad lagi.

jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAW naaauzubillah.

oleh itu hendaklah ditulis
atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah u anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan.

TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM…. SEBAR KAN 20 WASIAT NI KPD UMAT ISLAM…

Petikan daripada laman web Alzim

Seperti kelaziman tahunan, umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputraan Rasulullah saw pada 12 Rabiulawal setiap tahun.Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam sambutan Maulidur Rasul ialah Perarakan, Syarahan, Forum, Marhaban dan Jamuan di peringkat kampung sehinggalah ke peringkat kebangsaan.

Baca baki entri ini »


Artikel Disediakan Oleh

ILuvIslam

Blog Stats

  • 234,306 views

Kategori

Asal Pengunjung