Blog Dakwah Remaja

Posts Tagged ‘friend

Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan.

Kali ini penulis ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat.
Ketika kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat.

Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:

1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”

Baca baki entri ini »

kte kumo….ampunilah dosa mulut n lidah ku..
basuh muke…putih an mke ku di akhirat…
bsh tgn kann…berikanlah hisab2 di tgn knan ku ini…
tgn kiri…..jgnlah Kau brikan husb2 d tgn kiri ku ini…
kepala….lindungi dr panas terik akhirat…
telinga…ampunilah telinga yg mendenga fitnah..
kaki knan…permudah melalui titian Siratul Mustaqim
kaki kri..bwakan daku ke tmpt2 ibadah

Sumber:  Bowboo

hurmm…rini tetibe ako0 rindu kat pelangi, de g plkn rini.agk ye cmne la keadaan die kat sne nti. da la de kering, kurg mkn & myb agk lemah. hrp2 de okeh je..xkne buli. smlm ako0 bg msj godluck kt de. akhir skali ako0 lex..need no reply. tapi de reply..

de ckp thnx…pgl ako0 ‘ma gadenia’ sbb mse ako0 da abis paper, aku blikan de roti gardenia & sebotol air. de xske mkn nasi.
*********************
bse ye lps abis paper SPM ritu ako0 akn pergi dewan makan, ajk de mkn dgn ako0. berdua je. best…tpi kdg2 rse berslh tkot klu2 aku menyushkan de. tpi de temnkn gk.

seminggu sblm paper LK aku cuti seminggu then pas da blik aku x jumpa de g melainkn de blik awl tpi sblm aku blik umh pas abih LK, aku sempat r gk jumpe de cz de blik awl sblm paper peteq.

then oleh krn ako0 tau myb nti de xmkn tgh ari [myb cz xde aku, o de mmg xnk mkn], aku blikn de roti gardenia buku yg panjg & sebotol air agr de isi perut.

aku rse epy aku simpan mknn tok de even de xhargai..(myb)

sblm aku blik,kebetulan de bru smpi. sbena ye xnk jumpe de cz aku sdey aku cm x dihargai tpi dlm mse yg same aku rindu kat de,(lepak & *d sesame).

aku bukk lagu yg aku cipta utk de kat de. aku xdpt pndg muke de sbb aku sdey sgt. pasnie da xjmpe de g=(

***************************
de said “salam…hey, im on ma way to ***** ***** , thx yuph..i dnt care nk reply gk..huhu.smpi bile xley reply?hehe…jg dri kwnku.gona miss u la.(aku smile part nih, seems myb she appreciate me.)huhu ma gadenia..hik3x,erm doakn sye yuph!erm tata c ya len li.sy la pelangi x seindah warnany. sory 4 everything..^_^ ”

hurm ako0 xtau npe bile ako0 bce msj tu aku epy sgt. even da lme aku xmsj de tpi tetibe aku rindu kat de. mse mask td pn, aku t’igt mse kitowg lepak & *d sesame. enjoy sgt..!!
tapi sume ye hanyalah kenangan yg mbuatku duka & sdey.

nabilla kawan sejati

satu2nya kawan yang wat aq rse dihargai, gembire bile kembali ke skolah & asrama, gembire utk smpi ke asrama dgn lbih awal. aq sgt syg pada die tpi mlg ye setiap bnde yg kite nak & syg TAK AKN jadi milik kite…itu la yg berlaku. even de ta8 care psl ako0 tpi de x akn lyn & syg aq cm de sayg & lyn kwn de yg tsyg. ako0 tahu itu. tibelah mse utk aq lupekn nikmat syg terhadapnya. & 4 ur guyz o people out there..this is d song I’ve made for her. Sincerely from d bottom of my heart & that’s will be a memory for me so0n…

Label:
My precious group
inilah antara group y aq reka utk relationship y bpanjgn..tok dak aspuri 2 smtm je.limited…!!kpd aspurian 2 y tgk blog nih mai r msok group kite nih.aq wat tok korg bkn sendirian berhad paam??so??layann..

Hm..nk komen pulak psl pix nih. Ini adalah merupakan last batch elektric 3 dalam sm teknik melaka. kitorang jadi last batch cz mulai tahun nih hanya ade elektrik 1 & 2. skewl wat cm2 sbb ade ye kelas form 6 y terlalu sket pelajar ye. tah pape tah. agk sdey cz kitorg xde junior tok di take k tp xpe sng kje..hehe kitorg adalah batch pertama skewl teknik kawalan TP last batch for elektrik 3 07/08. sdey btol…adush. kitorg jge adlah batch t’akhir tok PTS y darjah 3 leh lompat darjah 5 2..adush tah pape tol. pix nie tlh diedit oleh salah seorg pelajar last batch nie iaitu shaf y berbaju coklat y bdiri tuh.

Label: , ,

frenzship day

Posted on: 31/12/2008

Assalamualaikum sumer…!!hm sempena ari persahabatan bulan ogos nih aq nk ucpkn SELAMAT HARI PERSAHABATAN or ‘HAPPY FRIENDSHIP DAY’!!Di samping itu, aq nk tunjukkn antare kwn² aq kat skewl skg nih…sblh nih adelah antara kwn sekelas aq.Walaupun aq xrpt dgn dorg tpi aq hargai dorg & bersyukur kerana adanya kawan seperti dorg. Mmg la kdg² dorg ad skitkn ati aq & aq pn cm2 gk so how do you love people??just accept them k…!!korg akn rse kehilangan kawan ble korg da nk sampai hari tok korg berpisah dengan mereka. Hujung tahun nih mst aq sdih cz aq akn berpisah dgn dorg & xsemesti ye ble kte jaoh & xbjmpe g kte akn rpt cmne kte mse dekat so dari situ korg akn rse kerinduan mempunyai teman sekolah o sekelas y pelbagai kerenah so APPRECIATE UR FRENZ k…

Label:

Artikel Disediakan Oleh

ILuvIslam

Blog Stats

  • 233,992 views

Kategori

Top Clicks

  • Tiada

Asal Pengunjung